Skip to main content

super duper great achievement!!


yeah... let listing all my super gr8 achievement for all the times im being home!!

  • orang suruhan umi abah terhebat... ececeh... goreng2!!
  • babysitter yang paling loving abis maa!! 
  • a very outstanding CLEANER.. but my ummi still says to me... "kakak, nape malas sangat nih... ummi dulu.... bla and bla and the rest is history
  • dedicated librarian ... di SMK SUNGAI KARANGAN.. huuuuu 
and the list will continue, continue and .........

and the major things that i could say here......

bosan!! except librarian tuh...

but the ibrah behind all of these "buhsan"...

i can!!

study the quran... alhamdullillah. look and learn the tafsir al-quran yang hanya digunakan olah abah. read books
spend time with family

yang mungkin selepas ini...
the growing phase will let's me
be in a very great distance between family
anda ngerti kan??

p/s : bila results nak kuar nih???

Comments

Zafirah's Instagram

Popular posts from this blog

Sharing. Unimas. Asasi.

Assalamualaikum! 
Semoga perkongsian kali ni dapat memberi manfaat kepada sesiapa saja. InsyaAllah. Straight to the point , Asasi di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS). Bear in mind, UNIMAS Sarawak ok bukan sabah! Ahah! Budak2 asasi bersarang dekat kampus lama @ Kampus Timur. Kampus Barat – degree ye adek2. Asasi dekat sini. Ada dua, Asasi Sains Hayat dengan Asasi Sains Fizikal.
Ok. One by one dulu. Heee
Asasi Sains Hayat Subjek Teras : Mathematics, Biology, Chemistry, English dan IT (Lecture and tutorial cm biasa. Just biology xde tutorial bagai. Tapi kami ada OSPE dan PBL. 1ST time OSPE, the topic sal basic dalam lab, nak guna microscope cana, anatomic regions on human, bird, katak semua.. then, lecturer akan bagi markah based on kita buat.
PBL – ni la paling aku suka. Basically, PBL ni ada dalam medic je. Tapi for the sake of exposure, asasi sains hayat kat unimas sediakan. Kita will be assigned on biology group, then given a study case. Contoh kalo tajuk Immunology, ada sorang pakcik u…

Jazakillah doe!!

Assalamualaikum wbth...

Bismillahirahmanirrahim.
Alhamdulillah. Highly praised to Allah. May all of us are always in Allah's barakah and rahmah. Officially, I already are in semester 2 of Foundation in Medical Studies. This time, having a good and meaningful relationship with A&P (anatomy and physiology) and not forgetten too, Basic Human Behaviour and Pyschology as well. 


boring gila. hek eleh...  
*betulkan spec*
Just nak habaq pasal seorang hamba Allah yang Allah bagi chance dekat aku untuk rasa kasih-sayang dia untuk Dia jugak akhirnya. Aiseh
Kepada dia yang,
mengajar aku untuk menerima semua orang tanpa sebarang buruk sangka
mendidik aku bahawa Tuhan itu Maha Pengampun dan everyone deserves it and tak dak sapa pun ada tiket untuk halang anybody from feel it,
menyemai dalam hati yang hidup ini solely untuk Dia,
yang ajaq aku untuk berterima kasih seikhlas-ikhlas kepada mereka yang berhak,
and thanks to remind me about Allah as always,
dan tak semua yang kau ajarkan,
mampu ku practise d…

MY LAUGH THERAPY

Assalamualaikum wbth :)

Duduk sembang sekali dengan umi dan adik-adik, sangatla menenangkan jiwa
and plus, laugh therapy.


"la, ni pasai apa mulut hang ni adik"
"hmmm dia ni, dok buat lompat bintang, pokkkk tangan kanan kawan dia kena"
"ha, hat tu farid la"
"ada kawan saya berak dalam kelas", adik.
"alooo...kesiannya"
"macam ni...dalam kelas semua kata ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHIWABAWAROKATUH...pastu dia berak", adik.
aku, yah, kakcik, ummi "KWAHAHAHAHAHAHAHA"
"tu la, ada budak tu jalan2,, pok22 keluaq sesuatu dari kaki seluaq" , yah.
"you shouldn't really describe that", ummi.
aku, kakcik "WAAHAHAHAHAHAHA"
"ha, hat dok gelak tu pi smayang", abah.......
*effect bunyi cengkerik*

so guys, spends your moments and cherish it. We never know when it's will come again to enjoy those moments. Family are gifts from Allah and appreciate it. Even we will talk about berak sometimes.. hahaha