Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

" mai ai.. asal kerek semacam je minah nih tapi ...."

February 2010

in 4FiKIR'S......

" weh.. NSIA tu pa ?" aku tanya dia.

"Hmmm... tekalah !" Mai ai... awat kerek semacam je bunyi tuh

dan....

aku mulalah teka2 ntahpapa lagi. Eheh! Mana la aku tau teka2 nih... Baru kenal.. And maybe she thought im stupid enough as the so-called common sense pon aku tak tau.. Hahaha

"NSIA tu nama aku la... " dia jawab dengan boringnya. (budak ni..... )

"Nur Syahrul'Izzati Adliana .. " dia tambah lagi.

 dan lepas tu.....
Ahah!! Why don't we just keep it as a history then?

Yaa!! NSIA = CA'UN!!

she was the one that i got along with when we were in the same new class + new circumstances!

Till now... since February 2010,
Allah do sent me her to me. She was the one who thought me...

don't be hipocrite...
don't be the anak derhaka and the one who shared her K-POP's viruses with me until i became the hard die fan Beast!! hahaha. and so much more laaa kalo nak cite

and just let the history and sec…

Ya Allah, Bantulah hambaMu ini.

assalamualaikum wbth kepada semua hamba Allah yang singgah di blog nih. Sengaja zaf beralih ke mod bahasa kita.. Hahaha..Alhamdulillah keputusan spmku tidak lah cemerlang sebagaimana rakan- rakan yang berjaya mendapat straight A's. Namun, aku percaya perancangan Allah ialah perancangan yang sebaik-baiknya, Tak Percaya ??? Tengok ayat kat bawah nih Al-baqarah 2 : 216

Kan saya dah cakap. Faktor yang membuatkan saya masih lagi ayat ni.. Hehehe... ad sekali masa tazkirah dengan Ustazah Fadhilah Sharipah. Jenuh la dok menghafal ayat ni.. haishh.. gelap hati ke aku nih sampai jenuh sangat nak ayat sekerat tU. Tak semestinya apa yang kita suka tu baik untuk kita dan juga apa yang kita tak suka tu tak baik untuk kita. That what i can roughly translated from that verse.

Sebenarnya.. everthing got very complicated lepas spm nih. Aku memang dah keras hati nak kejar medicine nanti walaupun result ku hanya 1 A+, 3A, 4A- dan 1B+.. Aku tau masih banyak lagi pelajar luar sana dengan result yang s…

next path : Medicine... InsyaAllah

assalamualaikum....



did u guys see that above picture.. ahhaha alhamdulillah that i feel now 
okay. next path.....InsyaAllah medicine. =) jazakallah khairan kathira 

choose the halal.....

salam alaik
as usual.. blogging is a part of my routines.. hehe
and also silent-reader for certain blog that i follow.. hahaha
a vid from  youtube had caugh tmy attention...

 so guys.... watch and heed!!!

http://www.youtube.com/watch?v=7K6H-ruFZzQ&feature=player_embedded

remember !!! HEED. and take the ibrah from that video.. neway.. credit for the video maker
spread the Dakwah!!

composure [-_-]'

the super violent air flew over shouldn't continous breath the air which nearly got me choked with the super intoxicated hauteur and me... still breathing that damn air rip incoming.. and me.. still hoping a composure spark will come over and flushed away those super intoxicated hauteur a spark just lead to super free circumstances which just full off amour and love composure and warm chill and cool just fly around freely in that super fine air the air that makes us COMPOSURE blooming in......... this pure and fresh heart.....
hahha
conclusion : roh shakespears attacked me!!! ahaha

Zafirah's Instagram