Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

Dia Untukku, Reformasi Cinta [Ustazah Fatimah Syarha and Dr. Farhan hadi]

Assalamualaikum wbth....

Alhamdullillah, Allah had give the chances to meet with the author that I been admired before, Ustazah Fatimah Syarha. At first, I just got excited to go to the forum but I don't even know that the forum is all about. Lastly, I did see the poster......walawehh pasai cinta kot.... 

But...its different. Yes.

Lesson : bersangka baiklah selalu :)


warmth

Sungguh. Aku rasa sangat kosong, fake, void, empty, fidgety, tak keruan . Aku rasa aku jauh dari tuhan, dari Allah! Tatkala hati ini menjerit-jerit meminta pertolongan  rawatan cemas tak pun menjerit untuk dimasukkan ke ER Department Hospital Umum Sarawawak dek keadaan yang sangat kronik!
Namun, I denied everything all of those soul’s shouting and screaming. Masih lagi berlagak cool, berjalan ok je ke lecture halls, lab, seminar rooms.  I denied everthing  tapi  hati aku sakit! Tambah  lagi parah bila result mid-sem aku…… ( wah.. cepat2!! Drummer kat luar sana buat drum rolls paling gempak dan mantap!)…… bad. [-_-]’
Bila hati ini tak terdaya nak bagi tazkirah kat diri sendiri, sahabatlah yang dicari! Mencari sahabat kerana they are the one who always have their shoulders to rely on, sahabat yang tak putus mengajak untuk turn back to Him! Alhamdulillah! SMS dihantar! Random question asked to them! “macam mana nak betul-betul istiqamah dalam pengislahan diri. Banyak jawapan yang aku dapat…

Zafirah's Instagram