Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2013

Jazakillah doe!!

Assalamualaikum wbth...

Bismillahirahmanirrahim.
Alhamdulillah. Highly praised to Allah. May all of us are always in Allah's barakah and rahmah. Officially, I already are in semester 2 of Foundation in Medical Studies. This time, having a good and meaningful relationship with A&P (anatomy and physiology) and not forgetten too, Basic Human Behaviour and Pyschology as well. 


boring gila. hek eleh...  
*betulkan spec*
Just nak habaq pasal seorang hamba Allah yang Allah bagi chance dekat aku untuk rasa kasih-sayang dia untuk Dia jugak akhirnya. Aiseh
Kepada dia yang,
mengajar aku untuk menerima semua orang tanpa sebarang buruk sangka
mendidik aku bahawa Tuhan itu Maha Pengampun dan everyone deserves it and tak dak sapa pun ada tiket untuk halang anybody from feel it,
menyemai dalam hati yang hidup ini solely untuk Dia,
yang ajaq aku untuk berterima kasih seikhlas-ikhlas kepada mereka yang berhak,
and thanks to remind me about Allah as always,
dan tak semua yang kau ajarkan,
mampu ku practise d…

Jangan bertuhankan ego.

Assalamualaikum wbth




Hari itu (dah berbulan actually), sempat pergi jap graduation adik. hehe graduation pra-sekolah ja. 
Just a small feast which we can see all the teachers' struggle. But it' s a memory that must carved on this heart. 
It's really sooth whenever seeing those little kids wearing their bright yellow jubah graduation. hehe
Seronok tengok budak-budak ni berlari sana sini,  yang dah sampai turn nak ambik sijil tak pakai lagi jubah,  yang tersengih-sengih malu-malu nak tangkap gambaq, dah tangkap gambaq, dok sengih-sengih lagi nak nak tangkap tapi tak cakap, ahaha sengih itu kira cakap la doe... ahaha
dalam damai melihat mereka,
then I thought.....
kalau masa kecik, fitrah kita suci... kenapa mesti wujud perang tumpah darah yang sanggup bunuh orang sana sini, kenapa mesti wujud puak-puak yang menindas orang sampai dah lagi teruk dari setan, kenapa mesti wujud dengki hitam yang cukur habis kebaikan, kenapa mesti wujud eksploitasi manusia untuk manusia kita semua manusia kita semua …

Zafirah's Instagram