Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

Off 3 Syaabaan 1433H

Assalamualaikum warahmatuhallahibawarokatuh maghfiratuhwaridhwanuh...

Date : 3 Syaaban 1433H Venue : Masjid UNIMAS, Kampus Timur
Alhamdullillah. 
Kehadiran Kak Zatil disambut dengan salam dengan penuh rasa rindu! Assalamualaikum...
Kak Zatil dengan buku2 ditangan dan sebuah mangkuk besar ditangan sebelah lagi. Yay! Tembikai. =)
Emcee dilantik. Atiqah - anak Johor yang kini mula berkata dalam loghat Kedah akibat berkawan dengan penulis! hehehe....
Atiqah : Assalamualaikum wbth dan kita mulakan majlis kita dengan Ummul Kitab Al-Fatihah.
 ---------------------- sayup-sayup al-fatihah diucapkan bersama-sama. Alhamdulillah-----------------
sambung atiqah.... semua sihat? and blabla......
salah seorangnya..... "asshim..."
hehehe.hanya orang-orang itu mengetahui dan pastinya Dia!
# OFF USRAH #
GHUZWATUL FIKR...




fokus mendengar setiap kata-kata kak zatil. lantaran, kosa kata itu amat asing bagi aku. Sungguh, ya terbit rasa kerugian tidak belajar bahasa arab. sungguh, aku juga pernah tertembak, terb…

# Rant on Afiqah and Yana =) #

Assalamualaikum wbth.
Higly praised to Him! Alhamdulillah.


belajar sendirian di masjid. tiba-tiba, hati berasa tak sedap tiba-tiba, mainan perasaan sahaja atau mungkin sebab aku sorang-sorang.


Motorola berdering~~~


A UMMI : kakak, ummi x bagi dok sorang2. bahaya.


~mungkin kakcik.~


sebelum tu...


Afiqah : wei... aku ngan puteri kat sini makan sehari sekali je... blabla 


Insaf : dulu kami kutuk sakan dewan makan, tak tahu menghargai makanan yang disediakan! sekarang, rasakan!! insaf...


tapi yang paling buat aku gembira rasa nak terloncat-loncat bila perkhabaran gembira dari dia dan dia!


to her : 
Sembang semalam buat aku happy sangat2!!
Alhamdulillah. Ain't it enough and fair for me to say.....
P/S : jazakallahu khair. tak dapat nak cerna siapa lah yg menjengah ke blog ni. ada peningkatan.b Alhamdullilah

limit.....

aku tahu dia belum kenal aku tapi dia kenal Islam kan?? aku tahu dia stok budak friendly bapak tapi dia tahu limit kan??? if and only if he knows... tak pun dia buta dan tuli... apa itu limit? limit yang sudah terang lagi bersuluh bagai lampu spot light dipentas dalam surah an-nur 30
Tell the believing men to reduce [some] of their vision and guard their private parts. That is purer for them. Indeed, Allah is Acquainted with what they do. 24:30
dan aku juga punya peringatan sendiri dari Dia..

24 : 31 And tell the believing women to reduce [some] of their vision and guard their private parts and not expose their adornment except that which [necessarily] appears thereof and to wrap [a portion of] their headcovers over their chests and not expose their adornment except to their husbands, their fathers, their husbands' fathers, their sons, their husbands' sons, their brothers, their brothers' sons,…

off desa ilmu.

amaran : penulis kehilangan idea untuk tajuk. harap maklum.

Assalamualaikum wbth....

Alhamdulillah. Highly praised to Allah, The Almighty! Allah ease my journey for the time im being here. The new things that have to schedule in my daily life now... lectures, tutorial, lab session, OPSE (coming... i still fail to handle compound mircoscope but stereo microscope is awesome.. lah!! tadpoles depan longkang lab biology 9 sangat comel.. haahhaha).

In plan  - lepak dengan Afirah dekat masjid - study. InsyaAllah. 
            - bagi ikan makan dekat tasik!
            - pergi CAIS Barat.
            - ????
Okey. Gotta go.... (sungguh sy xde idea!) Afirah dah tunggu dekat masjid!

love this..


SHORT NOTICE # through and through

Assalamulaikum wbth...



 Sejak menjejak kaki ini di tanah Sarawak ini ( tiada mood lagi untuk lagu untuk aku postkan entri-entri pasal datang ke UNIMAS ini. I prefer explore the exeperiance to the fullest than i shared it.)

Kini mood itu datang menjengah di hati kecil ini.

Minggu Aluan Pelajar (MAP) yang berlangsung dan dikendalikan oleh semua LO (Liaison Officer) yang sangat bersemangat. There were so many things that we had to do it. By hook or crook, just do it. Things went very awesome when mingling with students with different background. Sarawakian accents sound sweet.. ahaha but i still need time to digest those accents well. Serious!

Registered earlier than the rest had me connected the ukhuwah with Kak Khai, Kak Izzah and Kak Farhana. Orang-orang hebat. Fullstop

Yesterday, Kak Shafa and her gang brought a group of Asasian ( termasuk ak, kakcik,hana, haziyah) to the The Spring.. and jalan-jalan Kuching. Indeed, i thought that was their strategy to do a usrah group for us.

Alham…

Zafirah's Instagram