Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2014

jalan-jalan

kalau kita pilih jalan kita
jalan atas pilihan kita
bukan jalan yang semua orang lain akan lalu

pasti jalan tu jadi

jalan yang tetiba banyak duri
jalan yang pelangi dia selang dengan ribut petir
jalan yang kadang-kadang boleh buat aku fikir balik
ni "jalan" ke?

moga Allah permudah jalan-jalan jalan itu.

genital

sekarang ni aku tengah tengok drama "It's Okay, It's Love". Tujuan ultimate tengok ni sebab ada D.O . wakakaka
okay. cut the crap.
drama ni mainly based on psychology. sumpah best weh! ada sorang budak lelaki ni masuk wad psychiatry sebab dia selalu lukis gambar orang. part genital organ sebesar-besar alam. dengan, dia hidu gam satu. Kalau tak lukis, dia gelisah. dah la tak cakap dengan orang.
persoalannya...jeng jeng.
macam mana psychiatrist nak rawat dia. semuanya bergantung on how you see people. dalam dunia ni yang terbalik, camuk kacau fitrah dunia ni..nudity is something that welcoming dalam dunia ni. tapi kenapa tiba-tiba budak tu kena masuk wad.
bila doktor tu dah start masuk dalam dunia budak tu. baru doktor tu tau
yang budak tu lukis2 semua tu, bukan sebab dia ketagih seks ke hapa. cuma dia sedih sebab dia pernah nampak mak dia buat seks dengan lelaki lain. dia jadi takut. dia takut mak dia tinggalkan dia. drawing tu cuma his rebellion, his voice yang dia nak orang fa…

walk away or give a shot

Dalam hidup ini, kita boleh pilih untuk "walk away" or "give a shot".
Ada kala, "walk away" can be disastrous step that we had ever had. So do "give a shot"
[stop 5 minit.......blank]

Situasi 1 

Ada sorang budak perempuan ni ada masalah nak tentu whether dia sayang or not ayah dia. Sebab kisah dia bukan tipikal like any other girl yang always hope to be her daddy-girl. Sebab ayah yang dia ada bukan tipikal jugak.
Atas nama agama, ayah dia menghalalkan poligami dan budak perempuan ni hasil poligami lah. Boleh pulak halal ke haram ye? Haram bila ayah dia masih bekeupayaan untuk kerja tapi memilih menjadi raja di rumah without doing nothing yang generate nafkah.
bila jadi camtu dia benci ayah dia.
tapi time dia serabut nak spm, ayah dia comfort dia. dia sayang.
tapi time ayah dia pukul adik dia in public sebab kesalahan adik - tertinggal barang dalam teksi. dia benci.
tapi time dia jaga ayah dia dekat hospital. dia mula simpati. rasa bersalah sebab pernah a…

Zafirah's Instagram