Skip to main content

21 years | voting!

Assalamualaikum wbth...

yay!! finally.. jejak jugak aku ke tanah jitra nih (yea. now im in yana's)

28042012. Bersih 3.0

http://www.msomelayu.blogspot.com/
deep down, i really impressed of their such blazing spirit to be in the middle of town. Why najib still deafened himself from seeing what the rakyat want? Kalau kau nak kaya dengan duit rakyat, pergi mampos ar! I see najib is one the so called diva which always wants the power - money. With all the scandals - scorpene, altantuya, corruption - but he still can smile in front of people can talk nicely to them like they knew nothing. Where's his intergrity? If he don't do such thing - why he didn't sue for media which accused him so. Entah? Sumpah dengan quran? shit. Depan Allah, jawablah.

sometimes, i always being the more enthusiastic about this politic-thingy. Abah brought the harakah, suara keadilan... all the times. But at some points, this topic brought me grave boring! just sometimes. ya. now.. i am waiting for the 21-year-old-girl phase. Well.. voting for election lah!

halt! im qouting one of the Ustaz  Azhar Idrus said ( masa nih kat Madrasah Islahiah Sungai Karangan - Pondok Ustaz Adnan - "u guys pegi tak" ) - "Napa tak sembur water cannon kat orang yg berarak tu.. baik sembur kat orang2 yang tengah berjudi kat Cameron Highlands tu..." . lebih kurang la.. ustaz tu kan loghat ganu, i can't fit in the ganu accents very much. yes. kedah!!

kan? the simple ayat made me think twice. Awesome gila Ustaz tu. Seriusly... i never know who is on the earth ust.Ahmad Idrus tu. jahil kan? knowing something late ain't a crime. Chillax.

Frozen. Mind. Yes.. my mind frozen to the end. Bye.

p/s : Avengers is for Awesome!



Comments

Popular posts from this blog

Sharing. Unimas. Asasi.

Assalamualaikum! 
Semoga perkongsian kali ni dapat memberi manfaat kepada sesiapa saja. InsyaAllah. Straight to the point , Asasi di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS). Bear in mind, UNIMAS Sarawak ok bukan sabah! Ahah! Budak2 asasi bersarang dekat kampus lama @ Kampus Timur. Kampus Barat – degree ye adek2. Asasi dekat sini. Ada dua, Asasi Sains Hayat dengan Asasi Sains Fizikal.
Ok. One by one dulu. Heee
Asasi Sains Hayat Subjek Teras : Mathematics, Biology, Chemistry, English dan IT (Lecture and tutorial cm biasa. Just biology xde tutorial bagai. Tapi kami ada OSPE dan PBL. 1ST time OSPE, the topic sal basic dalam lab, nak guna microscope cana, anatomic regions on human, bird, katak semua.. then, lecturer akan bagi markah based on kita buat.
PBL – ni la paling aku suka. Basically, PBL ni ada dalam medic je. Tapi for the sake of exposure, asasi sains hayat kat unimas sediakan. Kita will be assigned on biology group, then given a study case. Contoh kalo tajuk Immunology, ada sorang pakcik u…

MY LAUGH THERAPY

Assalamualaikum wbth :)

Duduk sembang sekali dengan umi dan adik-adik, sangatla menenangkan jiwa
and plus, laugh therapy.


"la, ni pasai apa mulut hang ni adik"
"hmmm dia ni, dok buat lompat bintang, pokkkk tangan kanan kawan dia kena"
"ha, hat tu farid la"
"ada kawan saya berak dalam kelas", adik.
"alooo...kesiannya"
"macam ni...dalam kelas semua kata ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHIWABAWAROKATUH...pastu dia berak", adik.
aku, yah, kakcik, ummi "KWAHAHAHAHAHAHAHA"
"tu la, ada budak tu jalan2,, pok22 keluaq sesuatu dari kaki seluaq" , yah.
"you shouldn't really describe that", ummi.
aku, kakcik "WAAHAHAHAHAHAHA"
"ha, hat dok gelak tu pi smayang", abah.......
*effect bunyi cengkerik*

so guys, spends your moments and cherish it. We never know when it's will come again to enjoy those moments. Family are gifts from Allah and appreciate it. Even we will talk about berak sometimes.. hahaha

Jazakillah doe!!

Assalamualaikum wbth...

Bismillahirahmanirrahim.
Alhamdulillah. Highly praised to Allah. May all of us are always in Allah's barakah and rahmah. Officially, I already are in semester 2 of Foundation in Medical Studies. This time, having a good and meaningful relationship with A&P (anatomy and physiology) and not forgetten too, Basic Human Behaviour and Pyschology as well. 


boring gila. hek eleh...  
*betulkan spec*
Just nak habaq pasal seorang hamba Allah yang Allah bagi chance dekat aku untuk rasa kasih-sayang dia untuk Dia jugak akhirnya. Aiseh
Kepada dia yang,
mengajar aku untuk menerima semua orang tanpa sebarang buruk sangka
mendidik aku bahawa Tuhan itu Maha Pengampun dan everyone deserves it and tak dak sapa pun ada tiket untuk halang anybody from feel it,
menyemai dalam hati yang hidup ini solely untuk Dia,
yang ajaq aku untuk berterima kasih seikhlas-ikhlas kepada mereka yang berhak,
and thanks to remind me about Allah as always,
dan tak semua yang kau ajarkan,
mampu ku practise d…