Skip to main content

P E D U L I . U M M A H . R A N T


Regard the recent event – bullied case that happened in Seberang Jaya, Penang. “Budak belasah ketua tingkatan” – that’s probably people would say about the case. Short intro – I am sure everybody would know about this. People in FB did talk about this, comment this, that, bla bla. Even the I found a page that entitle “Kami Mahu Pembuli Kelas Ditangkap”.

I think it’s far enough for us to talk about this. Of course, those kids ( Ya Allah, depa baru form 3 ja…. So pathetic) were completely guilty for their action, amoking?,  brutal actions toward the class monitor, proudly recording their all-time-waited action scenes!  Yeah, They did wrong.

But, I did scanning all the public comments towards this case. Our people were too judgementing. And somehow, my point of views towards all those comments – like the public bullied those kids back in literal.

The way they comments  :
  • ·         like those kids didn’t have any good future left
  • ·         Like they didn’t have the time to change their attitude, repent………..
  • ·         Like the world dumped them
  • ·         Like there’s no way they could be forgive

I am not backing up whoever did kinda cases,  but hey, they are still kids. InsyaAllah, dengan didikan yang baik, encouragement from society – perhaps, one day they can change. If and only if, they have the gut to do so.
Key word – turn back to Allah.
Az-Zumar:54

“ Dan kembalilah kamu kepada Tuhanmu, dan berserah dirilah kepadaNya sebelum datang azab kepadamu, kerana sesudah itu kamu tidak dapat ditolong”

…together, we can create a better community that take each other. (Ahoi…dah macam kempen plak)

Ya, dalam Al-quran pon kata, Allah tak kan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan dia nak yg bangun, berusaha , berubah.

That’s Islam teach me.

The past is the past. Learn from the past, do better in the future.

The facts that I really sad – our ummah were weak, pemuda-pemudi Kahfi yang Islam perlu (bayang pun tak nampak)…and me,can’t do anything. Pathetic

Comments

Zafirah's Instagram

Popular posts from this blog

Sharing. Unimas. Asasi.

Assalamualaikum! 
Semoga perkongsian kali ni dapat memberi manfaat kepada sesiapa saja. InsyaAllah. Straight to the point , Asasi di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS). Bear in mind, UNIMAS Sarawak ok bukan sabah! Ahah! Budak2 asasi bersarang dekat kampus lama @ Kampus Timur. Kampus Barat – degree ye adek2. Asasi dekat sini. Ada dua, Asasi Sains Hayat dengan Asasi Sains Fizikal.
Ok. One by one dulu. Heee
Asasi Sains Hayat Subjek Teras : Mathematics, Biology, Chemistry, English dan IT (Lecture and tutorial cm biasa. Just biology xde tutorial bagai. Tapi kami ada OSPE dan PBL. 1ST time OSPE, the topic sal basic dalam lab, nak guna microscope cana, anatomic regions on human, bird, katak semua.. then, lecturer akan bagi markah based on kita buat.
PBL – ni la paling aku suka. Basically, PBL ni ada dalam medic je. Tapi for the sake of exposure, asasi sains hayat kat unimas sediakan. Kita will be assigned on biology group, then given a study case. Contoh kalo tajuk Immunology, ada sorang pakcik u…

Jazakillah doe!!

Assalamualaikum wbth...

Bismillahirahmanirrahim.
Alhamdulillah. Highly praised to Allah. May all of us are always in Allah's barakah and rahmah. Officially, I already are in semester 2 of Foundation in Medical Studies. This time, having a good and meaningful relationship with A&P (anatomy and physiology) and not forgetten too, Basic Human Behaviour and Pyschology as well. 


boring gila. hek eleh...  
*betulkan spec*
Just nak habaq pasal seorang hamba Allah yang Allah bagi chance dekat aku untuk rasa kasih-sayang dia untuk Dia jugak akhirnya. Aiseh
Kepada dia yang,
mengajar aku untuk menerima semua orang tanpa sebarang buruk sangka
mendidik aku bahawa Tuhan itu Maha Pengampun dan everyone deserves it and tak dak sapa pun ada tiket untuk halang anybody from feel it,
menyemai dalam hati yang hidup ini solely untuk Dia,
yang ajaq aku untuk berterima kasih seikhlas-ikhlas kepada mereka yang berhak,
and thanks to remind me about Allah as always,
dan tak semua yang kau ajarkan,
mampu ku practise d…

MY LAUGH THERAPY

Assalamualaikum wbth :)

Duduk sembang sekali dengan umi dan adik-adik, sangatla menenangkan jiwa
and plus, laugh therapy.


"la, ni pasai apa mulut hang ni adik"
"hmmm dia ni, dok buat lompat bintang, pokkkk tangan kanan kawan dia kena"
"ha, hat tu farid la"
"ada kawan saya berak dalam kelas", adik.
"alooo...kesiannya"
"macam ni...dalam kelas semua kata ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHIWABAWAROKATUH...pastu dia berak", adik.
aku, yah, kakcik, ummi "KWAHAHAHAHAHAHAHA"
"tu la, ada budak tu jalan2,, pok22 keluaq sesuatu dari kaki seluaq" , yah.
"you shouldn't really describe that", ummi.
aku, kakcik "WAAHAHAHAHAHAHA"
"ha, hat dok gelak tu pi smayang", abah.......
*effect bunyi cengkerik*

so guys, spends your moments and cherish it. We never know when it's will come again to enjoy those moments. Family are gifts from Allah and appreciate it. Even we will talk about berak sometimes.. hahaha