Skip to main content

Different path. Same Aim. Always


PATH : Kubang Pasu Science School 2010 - 2011

"Whatever you did in life, how much you got angry with it.... just don't be 'anak derhaka'"

"Wei ustazah datang! Sorok2 iron!"

"Pssttt.... kita punya sorak sama dengan rumah lain la!!!!! hha??? "

"Zaf, jom g surau!"

"Ha! Laksa2!"

"Wei, sorilaa pancake aku buat letak dengan kaya je..."

"wei... zaf! aku nak tido kejap nih, nanti gerak aku kul 2 eh..."

"Zaf!!!! susun kasut!!"

"study jom, zaf!"

"......tak! thanks to Allah.. bukan yang lain. " (she smiled then..)

"Zorro!!!.... jangan tidoq" (new name... T_T)

"Zaf...janganlaa tido. macam mana nak jadi doktor nih?" (Chemistry class....)

"Wei, syok tak cita hindustan tu...?" (Sabtu-2petang-Bilik Study Ground Floor)

"Gila ke hapa! Roll-call pagi2 buta! dah esok Bio!" (Trial SPM 2011 week)

....... and all of these never could be told indirectly rather than to be remember........

AIM : for sake of Allah! Definitely... SPM, experiance, friendship =)



PATH : Pusat Pra-Universiti Universiti Malaysia Sarawak 2012 - present

"Aku tak percaya dengan action speak louder than words (betul ke quote nih ? =_=').... bagi aku action dengan words must be first together!"

"Study number 1, dakwah tak boleh jadi number 2...."

"kita kenalaa jadik anak yang menyenangkan mak ayah.."

"tau tak lagu nih.... nak dengar tak" (layan je...)

"isk... takot la aku... nape banyak sangat lelaki lembut kat desa ilmu tadi???!!"

"Cais eh ? ok... "

p/s : baru bape bulan bro!... tak abes lagi asasi.... =p

AIM : C'mon la..... again Allah's sake. Dakwah, Study, Medicine!

Comments

Zafirah's Instagram

Popular posts from this blog

Sharing. Unimas. Asasi.

Assalamualaikum! 
Semoga perkongsian kali ni dapat memberi manfaat kepada sesiapa saja. InsyaAllah. Straight to the point , Asasi di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS). Bear in mind, UNIMAS Sarawak ok bukan sabah! Ahah! Budak2 asasi bersarang dekat kampus lama @ Kampus Timur. Kampus Barat – degree ye adek2. Asasi dekat sini. Ada dua, Asasi Sains Hayat dengan Asasi Sains Fizikal.
Ok. One by one dulu. Heee
Asasi Sains Hayat Subjek Teras : Mathematics, Biology, Chemistry, English dan IT (Lecture and tutorial cm biasa. Just biology xde tutorial bagai. Tapi kami ada OSPE dan PBL. 1ST time OSPE, the topic sal basic dalam lab, nak guna microscope cana, anatomic regions on human, bird, katak semua.. then, lecturer akan bagi markah based on kita buat.
PBL – ni la paling aku suka. Basically, PBL ni ada dalam medic je. Tapi for the sake of exposure, asasi sains hayat kat unimas sediakan. Kita will be assigned on biology group, then given a study case. Contoh kalo tajuk Immunology, ada sorang pakcik u…

Jazakillah doe!!

Assalamualaikum wbth...

Bismillahirahmanirrahim.
Alhamdulillah. Highly praised to Allah. May all of us are always in Allah's barakah and rahmah. Officially, I already are in semester 2 of Foundation in Medical Studies. This time, having a good and meaningful relationship with A&P (anatomy and physiology) and not forgetten too, Basic Human Behaviour and Pyschology as well. 


boring gila. hek eleh...  
*betulkan spec*
Just nak habaq pasal seorang hamba Allah yang Allah bagi chance dekat aku untuk rasa kasih-sayang dia untuk Dia jugak akhirnya. Aiseh
Kepada dia yang,
mengajar aku untuk menerima semua orang tanpa sebarang buruk sangka
mendidik aku bahawa Tuhan itu Maha Pengampun dan everyone deserves it and tak dak sapa pun ada tiket untuk halang anybody from feel it,
menyemai dalam hati yang hidup ini solely untuk Dia,
yang ajaq aku untuk berterima kasih seikhlas-ikhlas kepada mereka yang berhak,
and thanks to remind me about Allah as always,
dan tak semua yang kau ajarkan,
mampu ku practise d…

MY LAUGH THERAPY

Assalamualaikum wbth :)

Duduk sembang sekali dengan umi dan adik-adik, sangatla menenangkan jiwa
and plus, laugh therapy.


"la, ni pasai apa mulut hang ni adik"
"hmmm dia ni, dok buat lompat bintang, pokkkk tangan kanan kawan dia kena"
"ha, hat tu farid la"
"ada kawan saya berak dalam kelas", adik.
"alooo...kesiannya"
"macam ni...dalam kelas semua kata ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHIWABAWAROKATUH...pastu dia berak", adik.
aku, yah, kakcik, ummi "KWAHAHAHAHAHAHAHA"
"tu la, ada budak tu jalan2,, pok22 keluaq sesuatu dari kaki seluaq" , yah.
"you shouldn't really describe that", ummi.
aku, kakcik "WAAHAHAHAHAHAHA"
"ha, hat dok gelak tu pi smayang", abah.......
*effect bunyi cengkerik*

so guys, spends your moments and cherish it. We never know when it's will come again to enjoy those moments. Family are gifts from Allah and appreciate it. Even we will talk about berak sometimes.. hahaha