Skip to main content

genital

sekarang ni aku tengah tengok drama "It's Okay, It's Love". Tujuan ultimate tengok ni sebab ada D.O . wakakaka

okay. cut the crap.

drama ni mainly based on psychology. sumpah best weh! ada sorang budak lelaki ni masuk wad psychiatry sebab dia selalu lukis gambar orang. part genital organ sebesar-besar alam. dengan, dia hidu gam satu. Kalau tak lukis, dia gelisah. dah la tak cakap dengan orang.

persoalannya...jeng jeng.

macam mana psychiatrist nak rawat dia. semuanya bergantung on how you see people.
dalam dunia ni yang terbalik, camuk kacau fitrah dunia ni..nudity is something that welcoming dalam dunia ni. tapi kenapa tiba-tiba budak tu kena masuk wad.

bila doktor tu dah start masuk dalam dunia budak tu.
baru doktor tu tau

yang budak tu lukis2 semua tu, bukan sebab dia ketagih seks ke hapa.
cuma dia sedih sebab dia pernah nampak mak dia buat seks dengan lelaki lain.
dia jadi takut. dia takut mak dia tinggalkan dia.
drawing tu cuma his rebellion, his voice yang dia nak orang faham apa yang dia takut tu.
tapi jadi masalah sebab budak ni mangsa perspektive orang sekeliling dia.

bila doktor tu dah start faham dunia dia, baru budak tu luah apa yang jadi sebenarnya. 

bukan aku nak menghalalkan apa yang dia buat ni.

aku pun mungkin melatah bila tetiba, " Hey, I just draw your genital. in detail. wanna have a look? ". 
 
cuma drama ni bagus bila dia ajak orang untuk berfikir dulu.
fikir dulu sebelum kau cuba nak nak label orang ke hapa.

bila doktor tu dah start faham, baru budak tu cuba untuk hidup balik macam normal tanpa perlu dia lukis yang ntah pape tu.


Comments

Zafirah's Instagram

Popular posts from this blog

Sharing. Unimas. Asasi.

Assalamualaikum! 
Semoga perkongsian kali ni dapat memberi manfaat kepada sesiapa saja. InsyaAllah. Straight to the point , Asasi di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS). Bear in mind, UNIMAS Sarawak ok bukan sabah! Ahah! Budak2 asasi bersarang dekat kampus lama @ Kampus Timur. Kampus Barat – degree ye adek2. Asasi dekat sini. Ada dua, Asasi Sains Hayat dengan Asasi Sains Fizikal.
Ok. One by one dulu. Heee
Asasi Sains Hayat Subjek Teras : Mathematics, Biology, Chemistry, English dan IT (Lecture and tutorial cm biasa. Just biology xde tutorial bagai. Tapi kami ada OSPE dan PBL. 1ST time OSPE, the topic sal basic dalam lab, nak guna microscope cana, anatomic regions on human, bird, katak semua.. then, lecturer akan bagi markah based on kita buat.
PBL – ni la paling aku suka. Basically, PBL ni ada dalam medic je. Tapi for the sake of exposure, asasi sains hayat kat unimas sediakan. Kita will be assigned on biology group, then given a study case. Contoh kalo tajuk Immunology, ada sorang pakcik u…

MY LAUGH THERAPY

Assalamualaikum wbth :)

Duduk sembang sekali dengan umi dan adik-adik, sangatla menenangkan jiwa
and plus, laugh therapy.


"la, ni pasai apa mulut hang ni adik"
"hmmm dia ni, dok buat lompat bintang, pokkkk tangan kanan kawan dia kena"
"ha, hat tu farid la"
"ada kawan saya berak dalam kelas", adik.
"alooo...kesiannya"
"macam ni...dalam kelas semua kata ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHIWABAWAROKATUH...pastu dia berak", adik.
aku, yah, kakcik, ummi "KWAHAHAHAHAHAHAHA"
"tu la, ada budak tu jalan2,, pok22 keluaq sesuatu dari kaki seluaq" , yah.
"you shouldn't really describe that", ummi.
aku, kakcik "WAAHAHAHAHAHAHA"
"ha, hat dok gelak tu pi smayang", abah.......
*effect bunyi cengkerik*

so guys, spends your moments and cherish it. We never know when it's will come again to enjoy those moments. Family are gifts from Allah and appreciate it. Even we will talk about berak sometimes.. hahaha

Jazakillah doe!!

Assalamualaikum wbth...

Bismillahirahmanirrahim.
Alhamdulillah. Highly praised to Allah. May all of us are always in Allah's barakah and rahmah. Officially, I already are in semester 2 of Foundation in Medical Studies. This time, having a good and meaningful relationship with A&P (anatomy and physiology) and not forgetten too, Basic Human Behaviour and Pyschology as well. 


boring gila. hek eleh...  
*betulkan spec*
Just nak habaq pasal seorang hamba Allah yang Allah bagi chance dekat aku untuk rasa kasih-sayang dia untuk Dia jugak akhirnya. Aiseh
Kepada dia yang,
mengajar aku untuk menerima semua orang tanpa sebarang buruk sangka
mendidik aku bahawa Tuhan itu Maha Pengampun dan everyone deserves it and tak dak sapa pun ada tiket untuk halang anybody from feel it,
menyemai dalam hati yang hidup ini solely untuk Dia,
yang ajaq aku untuk berterima kasih seikhlas-ikhlas kepada mereka yang berhak,
and thanks to remind me about Allah as always,
dan tak semua yang kau ajarkan,
mampu ku practise d…